Κατατακτήριες Grand Prix Μονακό: Poleman και φαβορί ο Rosberg ύστερα από θρίλερ (Video)

Καταφέρνοντας να σπάσει το φράγμα του 1:16, ο Nico Rosberg πήρε μια σπουδαία pole position σε μια ακόμα εσωτερική μονομαχία με το Hamilton.
Ο Βρετανός οδήγησε εξίσου καλά και για μόλις 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου έμεινε στη 2η θέση. Τελικά δεν ήρθε η πολυπόθητη ανατροπή από τις Red Bull και τις Ferrari, όμως παραμένουν στη μάχη για τον αγώνα καθώς επιβεβαίωσαν με τις επιδόσεις τους ότι τουλάχιστον εδώ στο Μονακό οι διαφορές θα είναι μικρότερες.

Ο Daniel Ricciardo επαλήθευσε και στις επίσημες δοκιμές τη σταθερότητά του και βρέθηκε στην 3η θέση ακολουθούμενος από τον Vettel. Οι Ferrari έκλεισαν την 6άδα με τον Alonso στην 5η θέση και το Raikkonen πίσω του. Στα απρόοπτα της διαδικασίας, το τρακάρισμα μεταξύ Ericsson και Massa στο τέλος του Q1 που δεν επέτρεψε τελικά στο Βραζιλιάνο να συνεχίσει στο Q2. Αξιέπαινος ήταν ο Daniil Kvyat ο οποίος είχε μια περιπέτεια στο Q1 έχοντας επαφή με τη μπαριέρα στην έξοδο του τούνελ αλλά οι μηχανικοί του τον υποστήριξαν άψογα και ο Ρώσος κατάφερε να πλασαριστεί 9ος! Μία θέση εμπρός του ο πολύ καλός εδώ Kevin Magnussen δίνοντας ελπίδες στη McLaren για βαθμούς. Αντίθετα ο team mate του Jenson Button δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3. Tη 10άδα συμπλήρωσαν o Vergne και ο Perez καταλαμβάνοντας τις θέσεις 7 και 10.

Δείτε τον γύρο του Rosberg που του έδωσε την pole position:




Θρίλερ με τους αγωνοδίκες

Ο παραπάνω γύρος δεν ήταν ο τελευταίος που πραγματοποίησε ο Rosberg στο Q3 καθώς στην τελευταία του προσπάθεια έκανε λάθος στα φρένα για τη Mirabeau και βάζοντας όπισθεν επέστρεψε στην πίστα. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν μετά τις κατατακτήριες καθώς θεώρησαν ότι ο οδηγός της Mercedes εμπόδισε τους γρήγορους γύρους των υπόλοιπων πιλότων. Τελικά ύστερα από σύσκεψη που κράτησε πάνω από 1 ώρα οι αγωνοδίκες κατοχύρωσαν την pole στο Rosberg ο οποίος μέχρι τότε είχε τον ταχύτερο χρόνο. 

Δείτε το λάθος του Rosberg:



Vittorio