Ελεύθερα δοκιμαστικά Grand Prix Μονακό: Υπό αμφισβήτηση η Mercedes

Όπως αναμενόταν, στο Μονακό λόγω της φύσης της διαδρομής θα ήταν η ευκαιρία των υπόλοιπων ομάδων να πλησιάσουν σε απόδοση τη Mercedes.
Οι Red Bull και οι Ferrari έδειξαν ανταγωνιστικές, όμως άλλο τα ελεύθερα δοκιμαστικά και άλλο οι κατατακτήριες και ο αγώνας. 





Βραχεία κεφαλή για Mercedes 


Χθες, οι δύο Mercedes ήταν αυτές που καπάρωσαν τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, αλλά με μικρότερη διαφορά απ' ότι τις έχουμε συνηθίσει. Προς το τέλος της περιόδου οι Red Bull και οι Ferrari ανέβασαν ρυθμό καταφέρνοντας να καλύψουν τις θέσεις 3-6. Πιο συγκεκριμένα ο Ricciardo ήρθε 3ος μόλις 2 δέκατα πίσω από το Rosberg και ο Alonso τον ακολούθησε στην 4η θέση συμπληρώνοντας το καρέ των πιλότων που έπεσαν κάτω από το 1:19. Στις θέσεις 5-6 κατετάγησαν οι Vettel-Raikkonen. Στα απρόοπτα της περιόδου οι έξοδοι των Hilton και Sutil στη Miradeau.


Lewis Hamiton, ταχύτερος της πρώτης περιόδου.

Αναλυτικά οι χρόνοι της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:




Ο Alonso αρπάζει την ευκαιρία

Στη δεύτερη περίοδο οι πιλότοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα παιχνίδια του καιρού. Οι ουρανοί άνοιξαν στο Πριγκιπάτο και πριν την έναρξη της διαδικασίας η διαδρομή ήταν βρεγμένη. Το αποτέλεσμα ήταν η δράση των ομάδων να είναι περιορισμένη χωρίς περιττά ρίσκα μιας και οι μπαριέρες εκεί είναι πιο κοντά από ποτέ... Σταδιακά όμως το οδόστρωμα στέγνωνε και στο τελευταίο 10λεπτο της περιόδου όλοι ξεχύθηκαν στην πίστα να σημειώσουν χρόνους με slick ελαστικά. Νικητής της διαδικασίας ήταν ο Fernando Alonso αφήνοντας στη 2η θέση για μισό δευτερόλεπτο τον Hamilton. Ο άτυχος της περιόδου ήταν ο Kimi Raikkonen ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα στο κιβώτιο του μονοθεσίου του και δεν μπόρεσε να σημειώσει χρόνο σε στεγνές συνθήκες.


Ο Fernando Alonso δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο.

Αναλυτικά οι χρόνοι της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών:


Vittorio