Δοκιμές εξέλιξης Βαρκελώνης (13-14 Μαΐου): Ένα ασυνήθιστο διήμερο

Στο δεύτερο διήμερο δοκιμών εξέλιξης της χρονιάς είχαμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Παράλληλα έγιναν και τα πρώτα βήματα για τη βελτίωση του ήχου από τις εξατμίσεις των μονοθεσίων.



Πρώτος ο Χίλτον ο τελευταίος




Την Τρίτη η βροχή χάλασε τα σχέδια των ομάδων και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ο Χίλτον κατάφερε να φέρει τη Μαρούσια στην κορυφή των χρόνων λίγο πριν τη λήξη της ημέρας. Ο Τσαρλς Πικ, δοκιμαστής για τη Λότους φέτος, κατάφερε να ρίξει τρίτο τον Χάμιλτον, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός το πρωί είδε το μοτέρ της Φεράρι να καπνίζει ενώ το απόγευμα σήκωσε μπόλικη σκόνη οδηγώντας το μονοθέσιό του στην αμμοπαγίδα. Προβλήματα και για τη Ρεντ Μπουλ, με το Σεμπάστιαν Μπουεμί να περιορίζει τη δράση του λόγω δυσλειτουργίας του κιβωτίου της RB10. Το στιγμιότυπο της ημέρας όμως ανήκει στον Καμούι Κομπαγιάσι ο οποίος είχε σφοδρή έξοδο στην τρίτη στροφή και η Κέιθραμ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις δοκιμές!

Ζάουμπερ και Τόρο Ρόσο ήταν οι δοκιμαστές της Πιρέλι για την πρώτη ημέρα των δοκιμών.



Αναλυτικά οι χρόνοι της πρώτης ημέρας:



Απογείωση Μαλντονάδο


Την επόμενη ημέρα οι ομάδες είχαν καλύτερο καιρό στη διάθεσή τους και κατάφεραν να γράψουν αρκετούς γύρους. Την παράσταση έκλεψε ο Παστόρ Μαλντονάδο σημειώνοντας τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας και πολύ αξιόπιστα μάλιστα καλύπτοντας 102 γύρους! Τόσους έγραψε και ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είχε το δεύτερο χρόνο της ημέρας αλλά και το νου του να δοκιμάσει τη νέα πειραματική εξάτμιση που έχει σκοπό τη βελτίωση του ήχου των μονοθεσίων. Αυτή τη φορά ο Ράικονεν δεν είχε προβλήματα, έγραψε 93 γύρους και πέτυχε τον τρίτο χρόνο για λογαριασμό της Φεράρι. 

Στις ιδιαιτερότητες αυτής της ημέρας, το ντεμπούτο στην Φόρμουλα 1 με τη Μακ Λάρεν του Στοφέλ Φαντόρν αλλά και οι τρεις κόκκινες σημαίες που υποδείχθηκαν! Τις δύο προκάλεσε ο δοκιμαστής της Φορς Ίντια Ντάνιελ Τζανκαντέλα και την άλλη η Σούζι Γολφ με τη Γουίλιαμς. 

Δοκιμαστές της Πιρέλι για τη δεύτερη ημέρα ήταν η Φορς Ίντια και η Μακ Λάρεν. 

Αναλυτικά οι χρόνοι της δεύτερης ημέρας:



Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα την επόμενη εβδομάδα με το Γκραν Πρι του Μονακό.

Vittorio