ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ


Ο βασιλικός (ocimum basilicum) προέρχεται από την Ασία και ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae. Έχει οδοντωτά και οβάλ σχήματος φύλλα και τα λευκά ή ροζ λουλούδια του αναπτύσσονται σε δέσμες. Το φυτό συνήθως έχει ύψος περίπου 60 εκατοστά. Διαβάστε αυτό το άρθρο και ανακαλύψτε τις απίστευτες φαρμακευτικές ιδιότητες του βασιλικού!

Ο βασιλικός έχει μια εκπληκτική ποσότητα θεραπευτικών ιδιοτήτων και είναι εύκολος στη χρήση για την ενίσχυση της υγείας σας. Εδώ είναι μερικές μόνο από αυτές τις ιδιότητες…

Τα οφέλη και οι φαρμακευτικές ιδιότητες του βασιλικού:

Ο βασιλικός έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει πολλές διαφορετικές ασθένειες και παθήσεις, χάρη στις διάφορες φαρμακευτικές του ιδιότητες. Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν:

  • Αυτό το εκπληκτικό φυτό περιέχει αντισπασμωδικούς παράγοντες που σας βοηθούν να αποτρέψετε ή να απαλλαγείτε από τη μυϊκή αδυναμία, τη δυσπεψία και από τους πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος.
  • Ο βασιλικός βοηθά με την κούραση, τη φλεγμονή από τη σωματική κόπωση και βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ευρέως για την ρύθμιση του άγχους.
  • Επιπλέον, καταπραΰνει τις κράμπες που προκαλούνται από την εμμηνόρροια. Το χαλαρωτικό του άρωμα είναι παρόν σε διάφορα λάδια σώματος.
  • Επιπλέον, ο βασιλικός είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απωθητικό κουνουπιών. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν μολυσματικά δαγκώματα, όπως το δάγκωμα φιδιού.
  • Ο βασιλικός είναι επίσης γνωστός για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Γι’αυτό είναι παρών σε φυσικές αλοιφές.
  • Όταν καταναλώνεται ως τσάι ή ρόφημα με τρόπο που δεν μεταβάλλει την αρχική του σύνθεση, μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην γενικότερη άμυνα του οργανισμού.

Σχόλια