ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙ


Συνήθως το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα ταψί και το μαγειρεύουμε, τώρα όμως θα το βάλουμε σε πουγκί και θα το δέσουμε ώστε τα μυρωδικά μας να «αγκαλιάσουν» όμορφα το κοτόπουλο και να γίνει ζουμερό και νόστιμο.  

Υλικά: 

6 μπούτια κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια

6 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες

6 ροδέλες ντομάτας

3 πιπεριές χρωματιστές σε κυβάκια

3 πατάτες σε φέτες λεπτές

1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

λίγη ρίγανη φρέσκια ή ξερή

6 κ.σ. λάδι

Κάρυ

Πάπρικα καπνιστή

αλάτι και πιπέρι

τυρί ρεγκάτο

λαδόκολλες αδιάβροχες

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κοπανάκια. Κάνουμε μία τρύπα σε κάθε μπούτι από το κάτω μέρος και μπήγουμε από μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Σε άλλο μπολ αλατοπιπερώνουμε τις πατατούλες.

Βάζουμε τα μπούτια σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.

Απλώνουμε έξι φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο και βάζουμε πάνω τους, τις ροδέλες από τις πατάτες και από ένα μπούτι ή 2 κοπανάκια. Βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και μία ροδέλα ντομάτας που την αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγη ρίγανη, κάρυ και καπνιστή πάπρικα επίσης και το τυρί , αν χρησιμοποιήσουμε.

Κλείνουμε τις λαδόκολλες, σε πουγκιά και τα δένουμε με λίγο σπάγκο μαγειρικής.

Βάζουμε τα πουγκιά σε ένα ταψί και καλό είναι από κάτω να βάλουμε μια λαδόκολλα για να μην τρέξουν τυχόν ζουμιά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά και αφήνουμε το καθένα να ανοίξει το δικό του πουγκί και να ευωδιάσει ο τόπος.

 

 

Σχόλια