ΠΑΙΔΊ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Μια από τις συνήθεις απορίες των σημερινών γονιών είναι το κατά πόσο και με πια συχνότητα μπορεί το βρέφος τους να "παρακολουθεί τηλεόραση".

Έτσι καθημερινά υποβάλλουν την εξής ερώτηση στον παιδίατρό τους:. «Γιατρέ πόση ώρα μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση το βρέφος μου;».  

Καταλαβαίνεται λοιπόν την επιρροή που μπορεί να έχει η τηλεόραση σε ένα παιδί όταν οι ίδιοι οι γονείς θέλουν το παιδί τους να παρακολουθεί ή διερωτούνται αν επιτρέπεται η παρακολούθηση τηλεόρασης από τη βρεφική ηλικία.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά παρακολουθούν περίπου δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση. 

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει όπως τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των δύο χρονών να μην παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση. Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η τηλεόραση μπορεί να κλέψει πολύτιμο χρόνο από τη συναναστροφή του παιδιού με τους γονείς του, με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και φυσικά από το ίδιο το παιχνίδι. Τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των δύο χρονών μπορούν να παρακολουθούν κατά μέσο όρο 1-2 ώρες την ημέρα με την προϋπόθεση ότι παρακολουθούν ποιοτικά προγράμματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια