ΔΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ


Είναι γνωστό ότι το λεμόνι έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Το χρησιμοποιούμε στα φαγητά, σε αρκετά γλυκά, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές λεμονάδες.

Το λεμόνι ωστόσο, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην καθημερινότητά μας, από την καθαριότητα του σπιτιού μέχρι την ρουτίνα ομορφιάς. Ποιες είναι κάποιες από αυτές οι εναλλακτικές χρήσεις του που θα σας λύσουν τα χέρια;

Σπιτικά καθαριστικά

Καθόλου μην το γελάς. Πάρε ένα βαποριζατέρ και μέσα βάλε χυμό λεμονιού, ένα ποτήρι νερό, 2 κ.σ σόδα και 3 κ.σ πράσινο υγρό σαπούνι. Όλους τους λεκέδες θα τους εξαφανίσει. Οι ρυτίδες θα εξαφανιστούν κι αν δεν έχεις δεν θα βγουν ποτέ.

Περιποίηση επιδερμίδας

Για ποιες κρέμες μου λες εσύ τώρα; Όχι, βάλε χυμό λεμονιού στο πρόσωπό σου καθημερινά πρωί μεσημέρι και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Αρωματικό χώρου

Εδώ παίζει ρόλο η σωστή αναλογία. Πάλι το βαποριζατέρ θα σου χρησιμεύσει. Βάλε μέσα 300 ml νερού, χυμό από μισό λεμόνι και οκτώ σταγόνες έλαιο λεμονόχορτου. Φοβερό αρωματικό χώρου.


Σχόλια