ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΔΙ ΣΟΥ




Οι υστερικοί γονείς κάνουν τα παιδιά τους υστερικά και νευρικά, μη ξεχνάς ότι τα παιδιά μιμούνται. Τα παιδιά παραδειγματίζονται από τους γονείς, απορροφούν κι αποτυπώνουν τα πάντα μέσα στο μυαλό τους. 

Από σήμερα κιόλας μπορείς να στοχεύσεις σε μια καλύτερη συμπεριφορά προς το παιδί σου, γιατί ουσιαστικά έτσι στοχεύεις στη δημιουργία ενός σωστού ανθρώπου. 

Πίστεψέ με υπάρχει καλύτερος τρόπος και πολύ πιο ήρεμος για να κάνεις από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη παρατήρηση στο παιδί σου.

Πέσε στο ύψος του, κοίταξέ το στα μάτια και μιλά του με αυστηρό τόνο στη φωνή σου αλλά με ήρεμη χροιά.

Αν εφαρμόσεις την τεχνική της ηρεμίας σε συνδυασμό με την αυστηρότητα θα δεις ότι το παιδί σου θα είναι ήρεμο, υπάκουο κι ευγενικό μαζί σου και στους γύρω σας.

Όταν το παιδί δεν αγχώνεται (γιατί οι φωνές, οι υστερίες και όλη η αγριότητα των ενηλίκων τα αγχώνουν), λειτουργεί ήρεμα, με καθαρό μυαλό και εξασκεί την υπομονή του. 

Μη ξεχνάς το πιο σημαντικό: ένα ταραγμένο κλίμα με γκρίνια, φασαρία και φωνές κάνουν πολύ κακό στην υγεία του κι αργότερα ίσως εμφανιστούν προβλήματα υγείας. Για αυτό λοιπόν φρόντισε για το καλό του παιδιού σου.

Σχόλια