ΠΩΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Εάν έχεις αφαιρέσει πρόσφατα τζελ ή ακρυλικά νύχια, ίσως αναρωτιέσαι πώς μπορείς να τα δυναμώσεις. Δε χρειάζεται να ανησυχείς - αν κάνεις κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και δώσεις προτεραιότητα στην ευεξία των νυχιών σου, θα δεις ότι θα ξαναβρεθούν στην παλιά τους δόξα. Απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος και υπομονή.

«Ακριβώς όπως κάνουμε βαθιά περιποίηση και περιποίηση ξηρών, υπερεπεξεργασμένων μαλλιών, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα νύχια και την επιδερμίδα», λέει η Dana Stern, δερματολόγος που ειδικεύεται στην υγεία των νυχιών. «Κάνε ένα διάλειμμα όταν τα νύχια σου το χρειάζονται και κράτησε τα πιο κοντά: Τα πιο κοντά νύχια είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο».

Τι προκαλεί όμως εξαρχής τα αδύναμα νύχια;

Σύμφωνα με την Stern, υπάρχουν δύο κατηγορίες φθοράς των νυχιών. «Η πρώτη κατηγορία είναι οι παράγοντες που είναι δύσκολο να ελεγχθούν και περιλαμβάνουν τη γενετική, τη γήρανση και ορισμένες ιατρικές παθήσεις», εξηγεί, και έτσι ορισμένες από αυτές τις βλάβες είναι απλώς αναπόφευκτες. Η δεύτερη και πιο κοινή κατηγορία αποτελείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο πρόβλημα αφού προσαρμοστεί. Φόρεσε γάντια όταν έρχεσαι σε επαφή με νερό
Τόσο τα μαλλιά όσο και τα νύχια αντιδρούν άσχημα σε παρόμοιους εξωτερικούς παράγοντες, όπως το πολύ νερό, ειδικά όταν το νερό είναι ζεστό. «Τα νύχια απορροφούν εξαιρετικά το νερό, ακόμη περισσότερο από το δέρμα!» λέει η Stern. «Όταν το νύχι απορροφά νερό, ασκεί τεράστια πίεση στα κύτταρα των νυχιών, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ξεφλούδισμα, σπάσιμο και αποδυνάμωση». Συμβουλεύει να φοράς γάντια όταν πλένεις πιάτα, όταν δουλεύεις με νερό ή κάνεις χειρωνακτική εργασία.

Για γρήγορα αποτελέσματα εφάρμοσε τα παρακάτω: 

Χρησιμοποίησε γυάλινες λίμες νυχιών

Προτίμησε ασετόν χωρίς ακετόνη

Απόφυγε τα προϊόντα νυχιών με φορμαλδεΰδη.

Ενυδατώσου με ηλιέλαιο

Κάνε θεραπεία με γλυκολικό οξύ

 

Σχόλια