Μια αγκαλιά την ημέρα την κακή ενέργεια κάνει πέρα! Αγκαλιαστείτε γιατί χανόμαστε...


Η αγκαλιά μπορεί να λειτουργήσει και ως παυσίπονο! Σίγουρα όλοι έχετε νιώσει την βαθιά ανακούφιση που χαρίζει μια αληθινή γεμάτη από αγάπη αγκαλιά. Το ξέρατε ότι η αγκαλιά λειτουργεί ευεργετικά στο πνεύμα, στην ψυχή και στο σώμα μας;

Η αγκαλιά είναι πηγή χαράς και ευτυχίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν το φυσικό αντικαταθλιπτικό του οργανισμού μας. 

Μεγαλώνει ψυχικά υγιή και πιο «ανοιχτά» παιδιά. 
Η Virginia Satir, γνωστή οικογενειακή θεραπεύτρια συνήθιζε να λέει: "Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να παραμείνουμε υγιείς και 12 αγκαλιές την ημέρα για να μεγαλώσουμε». Μάλιστα, στην Ουάσιγκτον, στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που παίρνουν «πολύ αγάπη», φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο – στοιχείο σημαντικό στη μάθηση, στη μνήμη και στο στρες, σε σχέση με εκείνα που δεν έπαιρναν αγκαλιές και τόση αγάπη!"

Διώχνει τη μοναξιά. 
Όταν αγκαλιαζόμαστε με έναν άλλον άνθρωπο, νιώθουμε ότι έχουμε μία πιο ουσιαστική και κοντινή σχέση, ότι δεν είμαστε και τόσο μόνοι, με αποτέλεσμα να νιώθουμε περισσότερο δυνατοί να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. 



Απομακρύνει το άγχος.
Όταν η αγκαλιά δίνεται αυθόρμητα, πολλές φορές καταπραΰνει και διώχνει ή περιορίζει τουλάχιστον το στρες. Μειώνει την υπεύθυνη ορμόνη για το στρες, την κορτιζόλη. Πιο σωστά, θα λέγαμε πως η αγκαλιά, όπως και το άγγιγμα μέσω της αίσθησης της αφής, μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες της ζωής, καθώς νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι! Αυτή η μαγική αγκαλιά μας κάνει δυνατούς και ίσως πιο αποφασιστικούς. 

Μην ξεχνάμε όμως και τα γλυκά φιλάκια γιατί χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά! Την ίδια δύναμη που έχει μια ζεστή αγκαλιά έχει και ένα γλυκό αληθινό φιλί!







Σχόλια