ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ;


To πράσινο τσάι, η σοκολάτα και το κρασί θεωρούνται υπερτροφές,  παρέχουν πολύτιμα οφέλη στην υγεία μας. Θα αναρωτιέστε πώς γίνεται η σοκολάτα και το κρασί να έχουν μια τόσο σημαντική θετική επίδραση στην υγεία μας, αλλά είναι αλήθεια. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!

Πράσινο τσάι

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Scranton, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να εμποδίσει τη σκλήρυνση των αρτηριών, που μακροπρόθεσμα προκαλεί καρδιακά εμφράγματα, εγκεφαλικά και σοβαρές επιπλοκές στους πνεύμονες. Γι’ αυτό, γιατί να μην αντικαταστήσετε κάποιες φορές το απλό τσάι με το πράσινο; Πρόκειται για ένα υγιεινό ρόφημα και η καρδιά σας θα σας ευχαριστεί που το επιλέξατε.

Μαύρη σοκολάτα

Παρά την διαδεδομένη αρνητική αντίληψη για τη σοκολάτα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να ρίξουν την πίεση, να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και γενικά να διατηρήσουν υγιή την καρδιά σας. Η σοκολάτα επίσης μας φτιάχνει τη διάθεση και έτσι είμαστε ταυτόχρονα και υγιείς και κεφάτοι. Επιλέξτε σοκολάτες με 70% περιεκτικότητα σε κακάο και απολαύστε τόσο την τέλεια γεύση της, όσο και τα οφέλη της.

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί θεωρείται υπερτροφή, αν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες. Παραδόξως, περιέχει βιταμίνες Α, Κ και G και ένα μικρό ποσοστό σιδήρου και ασβεστίου, κάνοντάς το αποτελεσματικό στην πρόληψη του κρυολογήματος και στην ισορροπία του βάρους μας. Εκτός από τις ελληνικές επιλογές σε κόκκινο κρασί, επιλέξτε ποικιλίες από τη Σαρδηνία, την Χιλή ή τη Γαλλία, που θεωρείται ότι παράγουν τα πιο υγιεινά σταφύλια.

 

Σχόλια