Cheesecake σοκολάτας με φρέσκες φράουλες

Μασκαρπόνε, τραγανά μπισκότα digestive,φράουλες και σοκολάτα κάνουν μια υπέροχη συμμαχία και το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο σκέτη τρέλα!


Υλικά:

για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
ξύσμα από ½ λεμόνι
για την κρέμα
500γρ. τυρί μασκαρπόνε
300ml γάλα
150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

για τη διακόσμηση

200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.

Βήμα 3

Ενσωματώνετετο μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.

Βήμα 4

Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.

Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: 15m Χρόνος ψησίματος: 15m Έτοιμο σε: 30m

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Δημήτρης Χρονόπουλος
Πηγή: Olivemagazine