ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Το μέλι είναι από τις ελάχιστες φυσικές τροφές που δεν χαλάνε ποτέ. Χάρη στη χαμηλή υγρασία, το όξινο pH και τα φυσικά του ένζυμα, μπορεί να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση ακόμη και μετά από χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι αρχαιολόγοι έχουν βρει μέλι σε τάφους της Αρχαίας Αιγύπτου ηλικίας μέχρι και 3.000 ετών, το οποίο ήταν πλήρως βρώσιμο.
Παρόλο που με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να κρυσταλλώσει, να σκουρύνει ή να αλλάξει ελαφρώς γεύση, αυτές οι αλλαγές δεν σημαίνουν αλλοίωση. Το μέλι, όταν φυλάσσεται σε καλά σφραγισμένο δοχείο και σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, παραμένει ασφαλές για κατανάλωση επ’ αόριστον. Αν κρυσταλλώσει, μπορεί απλώς να επανέλθει στην αρχική του μορφή με ελαφριά θέρμανση σε μπεν μαρί.
Το μέλι είναι μια σχεδόν «αθάνατη» τροφή. Ακόμη κι αν έχει ηλικία εκατοντάδων ή χιλιάδων ετών, παραμένει ασφαλές να το φας, αρκεί να έχει αποθηκευτεί σωστά. Μια πραγματική υπερτροφή της φύσης!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου